Marlies van den Langenberg

Hoi, leuk dat je er bent!

26.09.2019

In mijn allereerste blog stel ik mezelf graag aan je voor. Ik ben Marlies, 29 jaar en sinds augustus dit jaar trotse eigenaar van mijn eigen schoonheidssalon in Eindhoven, Mini Salon. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de huid en schoonheid. Nooit aan gedacht om er mijn beroep van te maken, tot een jaar geleden.

Het begon met een flesje wijn

Ik ging uit met mijn vriendinnen en haalde wat flessen wijn in huis. Nee, niet persé goed voor je huid, maar wel voor andere dingen. In elk geval, het viel me op dat de kassière voordat ze de flessen scande, ook mij van top tot teen scande. Ik had mijn hand al bij m’n tas, maar ze vroeg helemaal niet om mijn identiteitskaart. Best confronterend. Thuis ging ik voor de spiegel staan en ik zag het ook. Rimpels op mijn voorhoofd. Waar kwamen die opeens vandaan? Zoveel frons ik toch niet? Natuurlijk lijk ik geen 16 meer, dat ben ik ook niet. Het is ook prima om ouder te worden. Ik had er alleen nog nooit bij stilgestaan dat mijn gezicht dan verandert.

En toen opende ik mijn salon

Tijd om daar wat mee te doen. Want ouder worden, wil ik wél graag zo mooi mogelijk als het even kan. Een lange online zoektocht naar oplossingen eindigde met meer vragen dan antwoorden. Mijn hemel, wat zijn er veel behandelingen, crèmes en cosmetische ingrepen. Hoe moet iemand nou weten wat er goed werkt en wat niet? Vastbesloten om erachter te komen hoe het zit, ben ik de materie nog verder ingedoken. Ik las blogs van artsen, boeken over de huid en praatte met experts. En ik vond het zo interessant dat ik besloot zélf een opleiding te volgen tot schoonheidsspecialiste. Na flink ploeteren naast mijn baan en een toffe stage had ik de vakopleiding hartstikke snel afgerond (joepie, trots!). Met mijn mooie diploma op zak heb ik Mini Salon geopend. Daar ben jij welkom voor huidverjonging, -verbetering en nog veel meer fijne behandelingen! Kijk maar even rond op de site.

Ik blijf me verdiepen

Inmiddels ben ik een stuk wijzer over cosmetische ingrediënten en welke fijn of minder fijn zijn voor je huid. Ik heb de smaak te pakken en studeer lekker door. Op dit moment specialiseer ik me op het gebied van acne en de opleiding daarna staat ook al gepland. Ik houd je op de hoogte van mijn bezigheden in de salon, nieuwe behandelingen en geef je een kijkje in mijn persoonlijke leven. Hopelijk tot snel!

Liefs,
Marlies

P.S. Vergeet niet af en toe in de spiegel naar jezelf te lachen, dan ben je het allermooist.

Meer weten over alle fijne behandelingen bij Mini Salon?
Kijk vooral rond op de website!